Nieuwe coronamaatregelen: gevolgen voor vechtsport

De regering maakte dinsdagavond nieuwe corona-maatregelen bekend die ook de vechtsport raken. Ze gaan woensdag 14 oktober om 22:00 uur in en gelden voor vier weken.

De sportscholen blijven open. De jeugd mag in groepen blijven trainen. Volwassenen mogen met een maximum van dertig personen per ruimte trainen. Zij moeten de anderhalve meter afstand weer gaan respecteren. Dat laatste geldt ook voor personal training. Sparren en ‘padsen’ is voor volwassenen dus voorlopig niet mogelijk. Topsporters mogen op aangewezen topsportlocaties blijven trainen. Amateurwedstrijden zijn voorlopig verboden. Of op professioneel niveau nog wedstrijden worden toegestaan, is nog onduidelijk. Hierover wordt nog overlegd door NOC*NSF en de autoriteiten.

Over twee weken wordt bepaald of de maatregelen worden verlengd, aangescherpt of afgezwakt. In hoofdlijnen staan de maatregelen hier. Het aangepaste sportprotocol van NOC*NSF staat hier. Veel gestelde vragen over de sportmaatregelen en de antwoorden staan hier. De VA past donderdag de protocollen voor trainingen en evenementen aan.

Topsportlocaties
De regering heeft bepaald dat training van een selecte groep topsporters onder voorwaarden en op goedgekeurde locaties mogelijk is. In de vechtsport beperkt dit zich tot sporters op het niveau UFC, Bellator, OneFC en Glory. De aanvraag voor de status van topsportlocatie voor de vechtsport wordt gecoördineerd door de VA, en beoordeeld door NOC*NSF. Locaties die erkenning willen aanvragen kunnen contact opnemen met de VA via info@vechtsportautoriteit.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s