Pra Chao Sua (Tijgerkoning)

Koning Pra Chao Sua hield ervan om deel te nemen aan Muay Thai. Hij stond bekend om zijn deelname aan toernooien in kleine steden en dorpen vermomd als een gewone burger. Omdat niemand hem herkende als de koning, mocht hij deelnemen aan een toernooi tegen een aantal opmerkelijke vechters.

Tempel in Thailand, Ayutthaya (Afbeelding van S B via Pixabay)

Volgens de legende versloeg hij drie vechters genaamd Nai Klan Madthai (Killing Fists), Nai Yai Madklek (Fists of Iron) en Nai Lek Madnok (Strong Fists). De “Tijgerkoning” werd gedwongen zich te vermommen omdat Thaise mensen hun koning zo hoogachten dat uit respect niemand tegen hem zou hebben gevochten.

Pra Chao Sua hield zo veel van de sport dat hij zijn twee zonen, de prinsen van Thailand, Muay Thai, zwaardvechten en worstelen liet studeren. Gedurende deze tijd werd het Department of Royal Boxing opgericht met de verantwoordelijkheid om waardige mannen te vinden en te rekruteren om te vechten als entertainment voor royalty’s en om bewakers te worden in Thani Lir, het koninklijk hof. Als koninklijke bewakers kregen ze ook de taak om de leden van het koningschap in gevechten en Muay Thai op te leiden, aangezien ze nog steeds in oorlog waren met Cambodja en Birma.